Simit – covrigi turcesti cu susan. Simit sunt niste covrigi mici cu susan foarte populari in Turcia. In mod traditional, se maninca la micul dejun sau la gustarea de dupa-amiaza cu branza, castraveti, rosii. Simit au exterior crocant si interior usor moale, cu aroma delicioasa de susan.

Simit – covrigi turcesti
Cuisine: TurceascaIngrediente
500 gr faina
7 gr drojdie uscata
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
60 ml ulei
350 ml apa calduta
200 gr seminte de susan
1 vas cu apa rece + 1 lingura de miere
Modul de preparare
- Semintele de susan se prajesc cateva minute intr-o tigaie antiaderenta.
- Intr-un bol se amesteca faina cu drojdia, sarea si zaharul. Se adauga apa calduta si uleiul. Se amesteca bine pentru a se combina. Cand devine greu de amestecat, se transfera aluatul pe o suprafata de lucru usor fainata si se framanta cateva minute pana se omogenizeaza si nu se mai lipeste.
- Aluatul se pune intr-un bol uns cu ulei si se acopera cu un prosop curat, lasand sa creasca cam 1h 30m. Cand este bine crescut se ia aluatul si se imparte in 12 bucati.
- Fiecare dintre ele se ruleaza in fasii lungi cam de 30 cm. Dupa care se rasuceste, formand un cerc, unind capetele pentru a se tine bine. Fiecare covrig se inmoaie in apa rece cu miere, apoi se trec prin seminte de susan, acoperind si peste. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa se odihneasca 20 de minute.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15 minute. Simit trebuie sa fie de culoare maro auriu, dar semintele de susan nu trebuie arse.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.