Un tort de Revelion simplu, usor de preparat, dar foarte delicios! Este format din blat umed de ciocolata, dens si gustos, care nu are nevoie de insiropare. Va recomand cu incredere sa incercati acest tort minunat!
Tort de Revelion
Ingrediente
- Pentru blat:
3 oua
130 gr zahar
60 gr ciocolata neagra
100 gr faina
1 lingurita praf de copt
- Pentru crema:
400 gr crema de branza
90 gr unt
80 gr zahar pudra
80 ml frisca lichida 30%
Modul de preparare
- Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zahar. Se adauga galbenusurile, dupa care ciocolata topita si racita. La final se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca cu grija cu o spatula pana la omogenizare.
- Se toarna compozitia intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 20-30 de minute.
- Pandispanul obtinut se lasa mai intai putin in forma dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca complet. Cand este gata, se taie blatul in 3 parti.
- Pentru crema, se bate bine untul rece din frigider (taiat cuburi) cu zahar pudra pana se omogenizeaza masa. Treptat se adauga crema de branza, continuand mixarea cremei. Se adauga frisca lichida si se mixeaza totul pana se obtine o crema omogena.
- Pentru asamblarea tortului se ia fiecare blat si se unge cu crema. Totodata, cu aceasta crema se niveleaza si marginile tortului asamblat. Se da la rece in frigider pentru cel putin 1 ora. Dupa care se decoreaza dupa preferinte.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
Spuneți, vă rog, se poate face crema și fără unt? Mulțumesc anticipat!
Salut Catalina,desigur ca se poate omite untul la prepararea cremei. Crema s-a obtinut foarte delicioasa, de fapt ceva nou am dorit sa fac. Fara unt se va obtine crema la fel de gustoasa ca de exemplu la aceste torturi : https://dianaskitchen.md/tort-cu-zmeura-si-oreo/
sau
https://dianaskitchen.md/tort-din-pandispan-cu-fructe/