Cea mai buna supa crema de morcovi si ghimbir! Aceasta supa fina, calda si consistenta este super usoara de facut. Este sanatoasa si facuta din doar cateva ingrediente. Este o reteta perfecta ce poate fi servita toamna! Va recomand cu mare incredere sa o incercati si voi, cu siguranta o sa va placa!
Supa crema de morcovi
Ingrediente
2 morcovi mari
2 cartofi mari
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1/2 lingurita ghimbir praf
sare, piper
smantana
patrunjel tocat, pentru decor
Modul de preparare
- Intr-o tigaie mare pusa la foc mic, se pune la calit ceapa tocata cu putin ulei. Se adauga si usturoiul pisat.
- Cand ceapa devine translucida, se adauga morcovii si cartofii taiati in bucati mici. Se acopera bine cu apa si se lasa la fiert.
- In timpul fierberii se adauga ghimbir, putina sare si piper. Se amesteca si se lasa sa se gateasca la foc mediu-mic pana cand puteti infige o furculita intr-una dintre bucatile de morcov si se destrama.
- Cand legumele s-au fiert, se strecoara, dar apa se pastreaza. Cu ajutorul unui blender se face piure fin din legume. Se adauga 2-3 linguri de smantana si se mai mixeaza pana se omogenizeaza. Apoi treptat se adauga apa pastrata, pana se ajunge la consistenta dorita. Se adauga mai multa sare si piper, dupa gust.
- Se imparte in boluri si se decoreaza cu patrunjel tocat, smantana, crutoane (la dorinta).
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Supe.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.