Tort cu catina

Tort cu catina

Am facut acest tort cu catina pentru prima data. Nu am gatit niciodata deserturi din catina, asa ca am inceput cu acest tort. Si mi-a placut foarte mult. O combinatie grozava intre cafea-ciocolata-catina! M-am gandit sa va ofer si voua reteta.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.

Tort cu catina

Tort cu catina

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 2 oua

  • 100 gr zahar

  • 70 gr faina

  • 70 gr amidon de porumb

  • 3 lingurite cafea solubila

  • 2 linguri apa clocotita

  • Pentru ganache:
  • 180 gr ciocolata neagra

  • 170 ml frisca lichida 35%

  • Pentru mousse:
  • 300 gr catina

  • 150 gr zahar

  • 100 gr apa

  • 12 gr gelatina

  • 2 linguri suc de lamaie + zahar

  • 300 ml frisca lichida 35%

  • Pentru jeleu:
  • 100 ml sirop ramas de la catina gatita

  • zahar (daca e nevoie)

  • 10 gr gelatina

Modul de preparare

  • Preparare pandispan:
    Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, adaugand treptat zaharul putin cate putin. Se toarna apa clocotita peste cafea, se amesteca si se toarna in albusuri, apoi se bat. Dupa care se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se cerne amestecul de faina si amidon in aluat, amestecand usor cu o spatula. Se coace blatul la 180°C pana trece testul scobitorii si este gata.
  • Preparare ganache:
    Se aduce frisca la fierbere. Se toarna in ciocolata si se lasa 3-5 minute, amestecand pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
  • Preparare mousse:
    Intr-o cratita cu apa se pune catina, se adauga zahar si se fierbe la foc mic 15-20 de minute (timpul este socotit din momentul fierberii). Dupa care se trece prin sita obtinand sucul de catina. Aproximativ 100 ml se lasa deoparte, restul se foloseste. Gelatina se toarna in zeama de lamaie+zahar si se lasa sa se umfle. Apoi se incalzeste pana cand gelatina este complet dizolvata. Se adauga in piure-ul de catina si se amesteca, se raceste putin. Frisca se bate pana la varfuri moi, adaugand piure de catina pe parti, fara a inceta de mixat.
  • Preparare jeleu:
    Se toarna siropul racit peste gelatina si se lasa sa se umfle. Dupa care se incalzeste pana se dizolva complet gelatina. Se raceste.
  • Asamblare:
    Pandispanul se inmoaie cu ceai preparat cu zahar. Ganacheul racit se raspandeste pe pandispan si se da la frigider pentru a se intari.
    Se pune urmatorul strat de mousse si se pune la frigider sa se intareasca (cel putin o ora).
    Se toarna deasupra jeleul racit si se da la frigider peste noapte.
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Tort cu catina 2

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort cu catina

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *