Acest tort de jeleu “Cioburi de sticla” este un desert racoritor care se prepara foarte usor. O reteta plina de imaginatie si rabdare care ofera un rezultat spectaculos, colorat si deosebit de frumos pe placul copiilor si maturilor.
Tort de jeleu “Cioburi de sticla”
Ingrediente
4 bucati jeleu
1 kg smantana
500 gr zahar
20 gr gelatina
Modul de preparare
- Pentru inceput se prepara jeleul multicolor. Veti avea nevoie de 4 culori aprinse. Se dizolva cu 400 ml apa calda fiarta fiecare, dupa cum e indicat pe pachet si se lasa la rece in frigider. Dupa ce se intaresc toate bine, se taie cubulete de marime mai mare.
- Se prepara crema alba. Se pune gelatina la hidratare cu apa dupa cum e indicat pe pachet. Intr-o cratita la foc mic, smantana se amesteca cu zaharul pana la dizolvare, apoi se stinge focul. Se adauga gelatina si se amesteca omogen.
- Intr-o tava de copt din sticla unsa cu ulei (pentru a nu se lipi de tava la taiere) se aseaza cuburile de jeleu colorate si peste ele se toarna amestecul de smantana. Se niveleaza si se da la rece in frigider pentru cateva ore, pana se va intari bine.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.