Acest tort de vafe cu lapte condensat imi aduce aminte de copilarie. Este „Gustul Copilariei” pentru oricare dintre noi, as zice eu. Nu necesita mult timp si nici coacere la pregatirea acestui tort. Este foarte delicios si se prepara rapid si usor.
Tort de vafe cu lapte condensat
Ingrediente
Set de vafe (napolitane)
200 gr unt
1 cutie (350 ml) lapte condensat nefiert
100 gr nuci
ciocolata rasa
Modul de preparare
- Intr-un blender se pun nucile si se zdrobesc cateva secunde. Cu ajutorul unui mixer se mixeaza bine untul de temperatura camerei, pana se albeste. Treptat se adauga laptele condensat mixand incontinuu.
- Se opreste mixerul si se adauga nucile zdrobite, cateva nuci se lasa pentru decor. Crema rezultata trebuie sa fie de o consistenta spumoasa si omogena.
- Se unge fiecare foaie de napolitana cu crema asambland torta. O foaie de vafe se rupe in bucati si se zdrobeste marunt cu ajutorul unui blender. Cu ajutorul acestei vafe zdrobite se vor unge partile laterale.
- Deasupra se adauga cateva nuci si se decoreaza cu ciocolata rasa fin. Torta se lasa la frigider cateva ore inainte de a fi servita.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.