Tort Milchmädchen

Tort Milchmädchen

Va prezint reteta unui tort deosebit de delicios si fin, originar din Germania, tort Milchmädchen. Este un tort divin, pufos si foarte moale pregatit pe baza de lapte condensat. Va recomand cu drag sa-l preparati pentru voi si cei dragi!

Tort Milchmädchen

Tort Milchmädchen

Cuisine: Germana

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 380 gr lapte condensat

  • 2 oua

  • 200 gr faina

  • 15 gr praf de copt

  • Pentru crema din interior:
  • 500 ml smantana pentru frisca 36%

  • 50 gr zahar pudra

  • Pentru crema exterioara:
  • 400 gr crema de branza

  • 300 ml smantana pentru frisca 36%

  • 3 linguri zahar pudra

  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 gr smantana pentru frisca 36%

  • 50 gr ciocolata neagra

Modul de preparare

  • Pentru inceput se pregatesc blaturile. Din ingredientele prezentate mai sus se obtin aproximativ 8 blaturi de tort. Intr-un castron se mixeaza ouale cu laptele condensat pana se fac spuma. Faina cu praful de copt se cerne si se incorporeaza in compozitie, amestecand foarte bine cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasa sa se odihneasca 15 minute (astfel foile vor fi mai pufoase).
  • Pe o bucata de hartie de copt se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm (eu l-am desenat cu ajutorul unei farfurii). Va recomand sa folositi hartie de copt calitativa, ca sa se desprinda usor blatul dupa coacere.
  • In centrul cercului se pun 2 linguri de aluat si se intind bine pe toata suprafata cercului. Foile de tort se coc foarte repede cam 5 minute fiecare, depinde doar de cuptor. 
  • Cand se scot blaturile din cuptor, se inlatura imediat hartia de copt, atunci cand este inca fierbinte. Daca s-a racit, e dificil de inlaturat. Daca blatul nu creste si/sau se lasa dupa ce este scos din cuptor, se mai adauga putina faina. Daca blaturile nu se desprind usor de hartie, se unge hartia cu putin ulei inainte de a pune aluatul. Se lasa sa se raceasca bine, nu se suprapun fiindca se pot lipi intre ele.
  • Pentru crema se mixeaza bine smantana impreuna cu zaharul pudra pana devin o compozitie omogena si cremoasa. Se ung blaturile cu aceasta crema si se dau la rece in frigider pentru cateva minute.
  • Intre timp ne ocupam de cealalta crema de la exterior. Se mixeaza bine ingredientele pana se obtine crema.
  • Apoi se ung bine blaturile deasupra si lateral. Se da la frigider pentru cateva ore sa se inmoaie bine, dar cel mai bine peste noapte.Tort Milchmädchen 2
  • Glazura de ciocolata:
    Se topeste ciocolata cu smantana pentru frisca la baie de aburi. Se lasa sa se raceasca putin la frigider (astfel picaturile laterale se vor prelinge doar pana la jumate) si apoi se decoreaza tortul pe margini cu aceasta ciocolata topita.Tort Milchmädchen 3
  • Tortul se decoreaza deasupra dupa preferinta.
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Tort Milchmädchen 4

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort Milchmädchen

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

2 comentarii la “Tort Milchmädchen

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *