Va prezint reteta unui tort deosebit de delicios si fin, originar din Germania, tort Milchmädchen. Este un tort divin, pufos si foarte moale pregatit pe baza de lapte condensat. Va recomand cu drag sa-l preparati pentru voi si cei dragi!
Tort Milchmädchen
Cuisine: GermanaIngrediente
- Pentru blaturi:
380 gr lapte condensat
2 oua
200 gr faina
15 gr praf de copt
- Pentru crema din interior:
500 ml smantana pentru frisca 36%
50 gr zahar pudra
- Pentru crema exterioara:
400 gr crema de branza
300 ml smantana pentru frisca 36%
3 linguri zahar pudra
- Pentru glazura de ciocolata:
100 gr smantana pentru frisca 36%
50 gr ciocolata neagra
Modul de preparare
- Pentru inceput se pregatesc blaturile. Din ingredientele prezentate mai sus se obtin aproximativ 8 blaturi de tort. Intr-un castron se mixeaza ouale cu laptele condensat pana se fac spuma. Faina cu praful de copt se cerne si se incorporeaza in compozitie, amestecand foarte bine cu ajutorul unui tel. Aluatul se lasa sa se odihneasca 15 minute (astfel foile vor fi mai pufoase).
- Pe o bucata de hartie de copt se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm (eu l-am desenat cu ajutorul unei farfurii). Va recomand sa folositi hartie de copt calitativa, ca sa se desprinda usor blatul dupa coacere.
- In centrul cercului se pun 2 linguri de aluat si se intind bine pe toata suprafata cercului. Foile de tort se coc foarte repede cam 5 minute fiecare, depinde doar de cuptor.
- Cand se scot blaturile din cuptor, se inlatura imediat hartia de copt, atunci cand este inca fierbinte. Daca s-a racit, e dificil de inlaturat. Daca blatul nu creste si/sau se lasa dupa ce este scos din cuptor, se mai adauga putina faina. Daca blaturile nu se desprind usor de hartie, se unge hartia cu putin ulei inainte de a pune aluatul. Se lasa sa se raceasca bine, nu se suprapun fiindca se pot lipi intre ele.
- Pentru crema se mixeaza bine smantana impreuna cu zaharul pudra pana devin o compozitie omogena si cremoasa. Se ung blaturile cu aceasta crema si se dau la rece in frigider pentru cateva minute.
- Intre timp ne ocupam de cealalta crema de la exterior. Se mixeaza bine ingredientele pana se obtine crema.
- Apoi se ung bine blaturile deasupra si lateral. Se da la frigider pentru cateva ore sa se inmoaie bine, dar cel mai bine peste noapte.
- Glazura de ciocolata:
Se topeste ciocolata cu smantana pentru frisca la baie de aburi. Se lasa sa se raceasca putin la frigider (astfel picaturile laterale se vor prelinge doar pana la jumate) si apoi se decoreaza tortul pe margini cu aceasta ciocolata topita. - Tortul se decoreaza deasupra dupa preferinta.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
la cite grade se coc foile de tort?
Foile se coc la 180°C, dar trebuie să aveți mare grijă, pentru ca ele se coc foarte repede.