Va prezint aceasta glazura alba pentru cozonaci foarte pufoasa si gustoasa. Daca va ganditi cum sa decorati cozonacul de Pasti, atunci aceasta reteta gustoasa va vine in mare ajutor. Se prepara foarte rapid si usor, iar cozonacul va arata minunat.
Glazura alba pentru cozonaci
Ingrediente
100 gr albus de ou (la mine s-a primit din 3 oua)
180 gr zahar
praf de sare
zahar vanilat (pe varful cutitului)
Modul de preparare
- Intr-un bol se adauga albusurile de oua impreuna cu restul ingredientelor. Se pune la baie de aburi cam 2-3 minute, amestecand in continuu pana se topeste zaharul.
- Se ia de la aburi si se mixeaza cu ajutorul unui mixer, la viteza maxima, aproximativ 3-5 minute, pana devine o glazura alba, pufoasa si lipicioasa.
- Glazura este gata si poate fi folosita pentru a decora cozonacii sau pascutele.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.