Cornulete fragede extrem de delicioase ce se topesc in gura. Este desertul copilariei mele. Mama ne pregatea foarte des aceste cornulete fragede cu gem. Sunt usor de pregatit si te poti bucura de ele cateva zile la rand. Cum zice mama „Cu cat mai mult stau, cu atat vor fi mai bune”.
Cornulete fragede
Ingrediente
1 kg de untura
500 ml bere
faina cat cuprinde
esenta de vanilie
magiun
zahar pudra
Modul de preparare
- Intr-un bol incapator se amesteca untura topita cu berea si vanilia. Treptat se adauga faina pana se obtine un aluat moale. Aluatul obtinut se imparte in cateva bilute egale.
- Fiecare biluta de aluat se intinde in forma de cerc pe masa de lucru presarata cu faina, apoi se taie in triunghiuri. La baza triunghiului de aluat se pune putin magiun, apoi se rasuceste usor spre varf.
- Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la cuptorul preincalzit la 180°C cam 10-15 minute, pana se rumenesc usor. Se dau prin zahar pudra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.