Rulouri de dovlecei sunt niste aperitive destul de indragite si preferate de multe gospodine. Este o reteta extrem de simpla ce se prepara destul de usor si rapid. Au un gust suculent si apetisant.
Rulouri de dovlecei
Ingrediente
2-3 dovlecei
150-200 gr crema de branza cu verdeata
1 ardei rosu
patrunjel verde
1-2 catei de usturoi
1-2 oua
faina
sare, piper
Modul de preparare
- Dovleceii se spala bine si se usuca. Se indeparteaza capetele, dupa care se taie in felii lungi si destul de subtiri pe lungime. Se presara cu sare si piper.
- Fiecare felie de dovlecel se trece mai intai prin faina pe ambele parti apoi prin ou batut. Se prajesc intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc mediu. Se scot si se aseaza pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei.
- Crema de branza se amesteca cu usturoi pisat. Ardeiul spalat se taie in forma de pai mic.
- Fiecare felie de dovlecel se unge cu crema de branza. La capatul feliei se pune cate un pai de ardei, patrunjel verde si se ruleaza. Astfel se procedeaza cu toate feliile de dovlecei.
Se aseaza pe un platou si se servesc cu placere. - Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.