Aceasta tarta rustica cu rosii din foietaj este facuta cu rosii de vara proaspete, coapte si asezate intr-un amestec de crema de branza, totul deasupra unei foi de foietaj. Aceasta reteta delicioasa va uimi orice iubitor de rosii!
Daca incercati reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Tarta cu rosii
Ingrediente
300 gr aluat foietaj Puff Pastry
200 gr crema de branza
sare, piper
busuioc
oregano
1 ou
cateva rosii proaspete
Modul de preparare
- Pana ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se prepara amestecul de branza. Intr-un bol se combina crema de branza, sare, piper, busuioc, oregano. Separat se bate un ou si se lasa deoparte pentru a fi folosit la ungerea aluatului.
- Se intinde aluatul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Se marcheaza marginile folosind varful unui cutit, apoi se intinde branza in interior cat mai uniform posibil. Se adauga rosiile feliate peste branza intr-un singur strat, dar suprapuse usor.
- Se unge marginea tartei cu oul batut si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 de minute, pana este gata.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.