Aceste chiftele din dovlecei, cu branza si ceapa verde sunt niste aperitive sau gustari servite perfect alaturi de un sos. Se prepara foarte simplu si usor, din doar cateva ingrediente si doar in cateva minute. Indiferent de sosul ales: iaurt cu usturoi, smantana sau chiar ketchup, va vor impresiona, la cat sunt de fragede si gustoase!

Chiftele din dovlecei
Ingrediente
2 dovlecei medii
200 gr branza de vaci
2 oua
2 codite de ceapa verde
100 gr faina
2 catei de usturoi
sare, piper negru
Modul de preparare
- Dovleceii spalati bine si indepartati de capete se trec prin razatoare cu gauri mari. Se pun intr-un castron incapator, se adauga sare, se amesteca si se lasa 15 minute.
- Intre timp se zdrobeste usturoiul, se taie marunt coditele de ceapa, se bat ouale.
- Dupa cele 15 minute, se ia cate putin din dovlecei si se storc foarte bine de apa pe care au lasat-o.
- Se pun intr-un bol incapator si se impreuneaza cu branza si restul ingredientelor.
- Intr-o tigaie incinsa cu ulei, se pun la prajit chiftelutele la foc mediu. Se gatesc 4-6 minute pe fiecare parte, in functie de marimea si grosimea formata. Chiftelele se modeleaza usor cu ajutorul mainilor.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.