Astazi am pregatit pui cremos cu spanac si ciuperci foarte delicios! Carnea de pui e mult mai fina decat carnea de porc sau vita si mult mai usor de digerat. Carnea se primeste suculenta intr-un sos aromat si bogat cu ciuperci si spanac. Recomand cu mare drag sa incercati!

Pui cremos cu spanac si ciuperci
Ingrediente
500 gr piept de pui
250 gr ciuperci Champignon
70 gr frunze de spanac
sare, piper
70 gr unt
2 catei de usturoi
200-250 gr smantana 20-25%
Modul de preparare
- Pieptul de pui se taie in bucati medii. Fiecare bucata se sareaza si se pipereaza pe ambele parti. Ciupercile se taie in felii subtiri.
- Intr-o tigaie incinsa cu ulei se pun la prajit bucatile de piept de pui, intorcandu-le pe ambele parti pana vor deveni aurii. Pieptul de pui prajit se scoate pe un platou.
- In aceeasi tigaie se adauga untul la topit, ciupercile felii, amestecand continuu cu o spatula. Se adauga putina sare, piper, usturoi pisat si frunzele de spanac. Se lasa pentru cateva minute pana cand spanacul se inmoaie si ciupercile se rumenesc.
- Se adauga smantana dupa care se va adauga carnea. Se lasa cateva minute sa fiarba totul acoperit cu capac, se gusta sosul, se potriveste cu sare si condimente pentru gustul vostru, apoi se stinge focul.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de pui.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.