Ce poate fi mai bun si mai gustos, toamna, decat acest dovleac caramelizat la cuptor! Este un desert simplu dar atat de bun incat iti doresti sa-l refaci ori de cate ori ai ocazia.
Dovleac caramelizat la cuptor
Ingrediente
dovleac
2-3 linguri de zahar brun
1 lingurita de scortisoara
miere de albine
nuci
Modul de preparare
- Dovleacul se curata si se taie bucati dupa preferinta. Insa de dorit mai mici pentru ca se prepara mai repede. Peste dovleac se presara zaharul si scortisoara si se amesteca usor cu ajutorul mainilor.
- Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 45 de minute, sau pana se inmoaie si se caramelizeaza.
- Dupa ce dovleacul se scoate din cuptor, se scurge deasupra, haotic, miere si se presara nuci maruntite.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.