Tiramisu cu dovleac este un desert usor, fara coacere, plin de aroma de dovleac. Eu mereu optez pentru reteta de tiramisu fara oua, ceea ce este un mod de preparare si mai usor decat originalul. Este pufos si foarte delicios. Este unul dintre cele mai delicioase deserturi de toamna!
Tiramisu cu dovleac fara coacere
Ingrediente
250 gr piscoturi
250 ml cafea
300 gr crema de branza
100 ml frisca lichida
1100 gr zahar pudra
150 gr piure de dovleac
Modul de preparare
- Intr-un bol se prepara crema. Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca lichida si se mai mixeaza cateva minute pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa. In aceasta crema se adauga piure-ul de dovleac si se amesteca usor, incorporand totul bine.
- Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza intr-o tava sau platou. Se adauga putina crema, niveland peste piscoturi. Apoi se adauga iarasi piscoturi, astfel pe rand modeland tortul. Deasupra, ca decor, se presoara cacao. Se da la rece in frigider, apoi se serveste cu placere.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.