Acest tort Pavlova este cel mai fin si delicat, dupa parerea mea. Este un tort crocant la exterior si moale in interior cu frisca batuta si diferite fructe. Tortul Pavlova arata frumos si apetisant prin decorul sau haotic.

Tort Pavlova
Ingrediente
- Pentru bezea:
4 albusuri de ou
250 gr zahar pudra
2 lingurite amidon de porumb
1 lingurita otet de vin alb sau de mere
1 lingurita esenta de vanilie
- Pentru crema:
300 gr frisca lichida 36%
50 gr zahar pudra
- Pentru decor:
capsuni
mure
sirop de caramela
nuci
Modul de preparare
- Pentru inceput se pun albusurile intr-un bol si se mixeaza la viteza medie. Treptat se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Dupa ce totul s-a incorporat se da viteza mare si se mixeaza bine pana devine o compozitie pufoasa. Se adauga amidonul de porumb si otetul si se amesteca cu o spatula cu mare atentie.
- Pe o bucata de hartie de copt se deseneaza cu creionul un cerc de 20 cm si se pune jumatate din compozitie peste acest cerc, niveland-o uniform. Se da in cuptorul preincalzit la 150°C pentru 45 de minute. La fel se procedeaza si cu cealalta jumatate din compozitie.
- Prajitura ar trebui sa se rumeneasca, sa devina crocanta la exterior, dar inauntru sa fie alba ca un sufleu. Se lasa sa se raceasca bine. Mare atentie sa nu se rupa blaturile de bezea, ele fiind foarte fine.
- Smantana dulce pentru frisca, rece din frigider se mixeaza cu zaharul pudra pana devin o compozitie cremoasa. Nu e nevoie sa fie crema foarte dulce, fiindca bezelele sunt deja dulci.
- Pe o farfurie se unge o placa de bezea cu jumatate din crema. Peste crema se adauga cateva felii de capsuni. Se pune cealalta placa de bezea si se unge cu crema ramasa. Se decoreaza cu capsuni si mure. Se stropeste cu sos de caramela si se presara nuci faramitate.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.