Tort Pavlova

Tort Pavlova

Acest tort Pavlova este cel mai fin si delicat, dupa parerea mea. Este un tort crocant la exterior si moale in interior cu frisca batuta si diferite fructe. Tortul Pavlova arata frumos si apetisant prin decorul sau haotic.

Tort Pavlova

Tort Pavlova

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou

  • 250 gr zahar pudra

  • 2 lingurite amidon de porumb

  • 1 lingurita otet de vin alb sau de mere

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • Pentru crema:
  • 300 gr frisca lichida 36%

  • 50 gr zahar pudra

  • Pentru decor:
  • capsuni

  • mure

  • sirop de caramela

  • nuci

Modul de preparare

  • Pentru inceput se pun albusurile intr-un bol si se mixeaza la viteza medie. Treptat se adauga zaharul pudra si esenta de vanilie. Dupa ce totul s-a incorporat se da viteza mare si se mixeaza bine pana devine o compozitie pufoasa. Se adauga amidonul de porumb si otetul si se amesteca cu o spatula cu mare atentie.
  • Pe o bucata de hartie de copt se deseneaza cu creionul un cerc de 20 cm si se pune jumatate din compozitie peste acest cerc, niveland-o uniform. Se da in cuptorul preincalzit la 150°C pentru 45 de minute. La fel se procedeaza si cu cealalta jumatate din compozitie.
  • Prajitura ar trebui sa se rumeneasca, sa devina crocanta la exterior, dar inauntru sa fie alba ca un sufleu. Se lasa sa se raceasca bine. Mare atentie sa nu se rupa blaturile de bezea, ele fiind foarte fine.
  • Smantana dulce pentru frisca, rece din frigider se mixeaza cu zaharul pudra pana devin o compozitie cremoasa. Nu e nevoie sa fie crema foarte dulce, fiindca bezelele sunt deja dulci.
  • Pe o farfurie se unge o placa de bezea cu jumatate din crema. Peste crema se adauga cateva felii de capsuni. Se pune cealalta placa de bezea si se unge cu crema ramasa. Se decoreaza cu capsuni si mure. Se stropeste cu sos de caramela si se presara nuci faramitate.Tort Pavlova 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Tort Pavlova 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort Pavlova

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *