Rasfatati-va cu aceasta reteta delicioasa de vafe belgiene! Vafele sunt un deliciu, servite la mic dejun sau chiar la un pranz, usor stropite cu siropul preferat, la care se adauga cateva fructe proaspete. Aceste vafe moi merg perfect alaturi de miere, sos de ciocolata, caramel, fructe diferite sau pur si simplu pudrate cu zahar vanilat.
Vafe belgiene
Ingrediente
3 oua
130 gr zahar
170 gr unt (topit)
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Modul de preparare
- Ouale aduse la temperatura camerei, se bat bine cu ajutorul unui mixer impreuna cu zaharul si vanilia pana se obtine compozitia spumoasa si deschisa la culoare. Apoi se adauga untul topit si ingredientele uscate. Se amesteca totul bine pana se obtine compozitia omogena.
- Se incinge aparatul pentru vafe. Se adauga cate 1,5 lingura in fiecare forma, avand grija sa nu depaseasca marginile. Se coc timp de 4-6 minute sau pana cand sunt bine patrunse. Se obtin 10 vafe din aceasta cantitate.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
Usor de preparat si delicioase! :heart_eyes: