Carbonara de pui este cea mai buna reteta a iubitorilor de paste. Aceste paste sunt pline de aroma si innabusite intr-un sos de ou cu cascaval, cu pui suculent si fraged.
Carbonara de pui
Ingrediente
spaghete
400 gr piept de pui
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
200 gr smantana 20-25%
1 galbenus de ou
100 gr Mozzarella
100 gr parmezan
sare, piper, busuioc
ulei de masline
Modul de preparare
- Intr-o cratita se pun la fiert spaghetele in apa cu sare.
- Separat, intr-o tigaie incapatoare se pune ceapa (tocata marunt) la calit in ulei. La care se adauga pieptul de pui, taiat in cuburi mici-medii. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se lasa sub capac la prajit la foc mediu. La necesitate se adauga putina apa!
- Intr-un bol se amesteca smantana cu galbenusul de ou, parmezan si Mozzarella rasa fin. Compozitia obtinuta se toarna in tigaie peste carne si se amesteca 2-3 minute. Se adauga pastele deja fierte si se incorporeaza totul bine. Se stinge focul.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Paste.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.