O reteta simpla de cartofi noi la cuptor cu usturoi si rozmarin, dar extrem de gustoasa. Aromati cu usturoi si rozmarin, usor crocanti la suprafata si moi in interior, este mancarea perfecta si usoara in zilele calduroase de vara.
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si rozmarin
Ingrediente
2 kg cartofi noi
4-5 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi
1-2 lingurite rozmarin proaspat tocat marunt
1/2 lingura sare
1/2 lingurita piper
Modul de preparare
- Se spala cartofii bine cu apa.
Intr-un bol se amesteca toate condimentele si uleiul. - Cartofii se taie pe jumatate, peste acestia se adauga condimentele si se amesteca bine pana ce toti cartofii sunt acoperiti in ulei si condimente.
- Se pun intr-o tava mare si se baga la cuptorul preincalzit la 200°C.
Sunt gata atunci cand prind culoarea rumena, iar daca infingem o furculita in ei aceasta intra cu usurinta. - Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Legume.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.