Shakshuka este un fel de mancare de oua posate intr-un sos de rosii savuros. Shakshuka este o reteta originara din Israel si din alte parti ale Orientului Mijlociu si al Africii de Nord. Poate fi o alegere la dejun, pranz sau chiar cina. Este hranitoare, satioasa si va garantez ca o veti prepara din nou.
Shakshuka
Ingrediente
2 linguri ulei de masline
1 ceapa medie
1 ardei gras rosu
4 catei de usturoi
400 gr rosii (3-4 rosii mari)
2 lingurite boia
1 lingurita chimen
sare, piper
6 oua
50 gr branza feta
patrunjel proaspat, tocat
Modul de preparare
- Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga ardeiul si ceapa taiate cubulete si se gateste timp de 5 minute pana cand ceapa devine translucida.
- Se adauga usturoiul pisat si condimentele si se mai gateste inca 1 minut.
- Se adauga rosiile taiate cuburi, i se ofera gust cu sare si piper si se lasa sosul sa ajunga la fiert.
- Se foloseste o lingura pentru a face niste gauri in care se vor sparge ouale in fiecare dintre ele. Se acopera tigaia cu capac si se lasa la gatit inca 5-10 minute, sau pana cand ouale sunt gata dupa bunul plac.
- Se orneaza cu branza feta si patrunjel tocat.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Legume.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.