Dovlecei cu rosii la cuptor este o garnitura usoara de vara ce se prepara foarte rapid. Simplu si usor… e nevoie de doar cateva legume si in cateva minute garnitura va fi gata.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.

Dovlecei cu rosii la cuptor
Ingrediente
2 dovlecei „zucchini”
4 rosii
1 ceapa medie
1 ardei gras verde
2 linguri ulei de masline
1 lingurita praf de usturoi
1 lingurita condimente italiene
1/2 lingurita sare
1 lingurita piper negru
50-100 gr mozzarella
50 gr parmezan ras fin
Modul de preparare
- Dovleceii spalati se taie cuburi medii. Rosiile la fel se taie in bucati medii. Ardeiul se taie cubulete, iar ceapa se taie marunt.
- Intr-un bol se amesteca legumele cu toate condimentele si uleiul de masline. Se adauga parmezanul ras fin si se amesteca totul. Se aseaza intr-o tava de copt si se coace in cuptor la 190°C pana cand se inmoaie putin. Se presara cu mozzarella deasupra si se termina de copt pentru inca 10 minute la cuptor.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Legume.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.