Ceaiul de catina este bautura calda de toamna ce ajuta la stimularea sistemului imunitar. Pe langa gustul rafinat si starea de spirit stralucitoare pe care le transmite doar prin aspetul sau, ceaiul de catina este foarte util, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Catina isi merita pe deplin titlul de cel mai bun antioxidant al organismului. Sunt foarte multe retete in prepararea ceaiului de catina, folosind chiar si ceai negru, totusi eu am optat mai mult pentru folosirea doar a fructelor de catina. Cu siguranta voi mai incerca si alte metode de preparare a ceaiului.
Ceai de catina
Ingrediente
150 gr fructe de catina
2 linguri miere de albini
2 batoane scortisoara
4 felii portocala
1 crenguta de menta
800 ml apa clocotita
Modul de preparare
- Se macina catina intr-un blender sau se piseaza manual intr-un recipient. Dupa care se trece amestecul printr-o sita pentru a separa semintele si coaja.
- Intr-un ceainic se adauga feliile de portocala, menta, scortisoara si sucul de catina obtinut. Se toarna apa clocotita putin racita.
- Se acopera, lasand bautura sa se infuzeze si sa elibereze aroma timp de 15 minute. Se pune miere.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Băuturi calde.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.