Chiftele de vita la cuptor pufoase si fragede. Aceste chiftele sunt mult mai sanatoase decat cele prajite in tigaie cu ulei. Sper sa va placa reteta mea de chiftele rumene si apetisante.
Chiftele de vita la cuptor
Ingrediente
1 kg carne de vita tocata
1 ceapa medie
1 morcov mediu
2 catei de usturoi
3-4 linguri de pesmeti
1 ou
1 legatura de patrunjel
sare, piper
ulei de masline
Modul de preparare
- Mai intii se toaca marunt la robot de bucatarie sau prin razatoare mica: ceapa, morcovul si usturoiul. Apoi se inabusa aceste ingrediente intr-o tigaie cu putin ulei de masline, pana se inmoaie. Se lasa la racire.
- Peste carnea tocata se adauga legumele racite, oul, pesmetii, sarea, piperul si patrunjelul tocat marunt.
- Se ung mainile cu ulei si se dau forma chiftelutelor. Apoi se pun intr-o tava pe hartie de copt, stropita cu ulei. Tava se da la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-45 de minute, pana devin rumene si bune de consumat.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de vita.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.