Steak de porc la cuptor fraged, suculent, aromat si delicios. Aceasta reteta este perfecta alaturi de un simplu platou de legume. Sper sa va placa reteta mea.
Steak de porc la cuptor
Ingrediente
6 buc. cotlet de porc cu os
sare, piper
- Pentru marinada:
4 lingurite de mustar
1 lingurita de miere de albine
3-4 linguri ulei de masline
2 lingurite boia de ardei dulce
1/2 lingurita de rozmarin
1-2 catei de usturoi pisati
- Optional:
1 lingurita de curcuma
50 ml coniac (sau alt alcool tare: brandy, whisky, rom)
Modul de preparare
- Toate ingredientele pentru marinada se mixeaza obtinand o compozitie lichida, usor cremoasa.
- Carnea se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti foarte bine.
- Intr-un vas incapator se pune carnea, se adauga marinada si se amesteca bine. Se da la rece in frigider pentru 3-4 ore.
- Carnea se scoate de la rece cu 30 de minute inainte de gatire. Intr-o tava unsa cu unt (ulei) se aseaza carnea fara sa se suprapuna. Se da la cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos si furculita intra usor in carne.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de porc.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.