Clafoutis delicios cu cirese este unul dintre deserturile frantuzesti preferate. Cu o textura moale asemanatoare cremei, pudrat cu zahar se poate servi cald sau rece cu o bila de inghetata. Este cel mai usor desert de vara!

Clafoutis cu cirese
Cuisine: FrantuzeascaIngrediente
4 oua
130 gr zahar
250 gr faina
500 ml lapte
80 gr unt
700 gr cirese
zahar vanilat
praf de sare
Modul de preparare
- Pentru inceput se spala ciresele si se scot samburii. Dupa care intr-o tava rotunda sau ovala, unsa cu unt, se aranjeaza ciresele.
- Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel ouale cu zaharul, sarea si vanilia. Dupa care se adauga untul topit si laptele si se mai amesteca putin. Spre final se adauga faina cernuta, se amesteca pana la omogenizare.
- Compozitia se toarna peste cirese. Se da tava in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45-50 de minute, pana cand crema se intareste si se rumeneste frumos.
- Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se pudreaza cu zahar.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.