Aceste clatite din spanac sunt frumos colorate, cu iz de primavara dar si foarte gustoase. In aceste clatite nu se simte deloc gustul de spanac. Sunt foarte versatile datorita umpluturilor variate: ciuperci + usturoi sotat + smantana + parmezan, crema de branza si somon neaparat afumat si sarat.
Clatite din spanac
Ingrediente
250 ml lapte
250 ml apa
260 gr faina
3 oua
4-5 linguri de ulei
1-2 linguri de zahar
100 gr spanac proaspat
sare
Modul de preparare
- Pentru inceput se spala spanacul si se lasa intr-un bol. Apa se fierbe si se toarna peste spanac.
- Cu ajutorul unui blender (eu mereu il folosesc, fiindca se obtine o compozitie perfecta fara cocoloase si plus foarte bine mixeaza spanacul) se mixeaza laptele impreuna cu ouale, zaharul si sarea. Apoi se adauga spanacul cu apa si se mixeaza bine. Se adauga uleiul si treptat se adauga faina pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase
- Clatitele se fac intr-o tigaie speciala pentru clatite, unsa cu ulei sau unt doar la inceput. Cu ajutorul unui polonic se toarna o cantitate din compozitie. Tigaia se misca astfel ca sa se intinda bine compozitia. Clatitele se coc la foc mic pe ambele parti.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Clatite.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.