Cat de delicioase sunt aceste cornulete fragede cu gem de cirese. Au un gust si o aroma deosebita. Aceasta reteta este perfecta pentru iubitorii de prajituri de casa. Se prepara foarte usor si nu necesita mult timp la prepararea acestor cornulete. Puteti folosi oricare alt gem sau dulceata pe care o aveti la indemana. Eu am folosit gem de cirese obtinand un gust perfect al cornuletelor.

Cornulete cu gem de cirese
Ingrediente
3 oua
150 gr unt
2 linguri zahar
2 linguri de smantana 20-25%
400 gr faina
1 lingurita praf de copt
gem de cirese
1 galbenus de ou
Modul de preparare
- Intr-un bol incapator se amesteca faina cu praful de copt si zaharul. Se adauga smantana, ouale si untul taiat cuburi mici, lasat la temperatura camerei.
- Cu ajutorul mainilor curate se amesteca bine ingredientele pana se obtine un aluat moale si omogen.
- Pe masa de lucru pudrata cu faina, se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor. Se unge cu gem de cirese. Aluatul se ruleaza de 2 ori sub forma de rulada, apoi se taie cu cutitul. Astfel se procedeaza si cu restul aluatului intins.
- Rulourile obtinute se taie in cateva bucati oferindu-le forma cornuletelor. Cornuletele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar pudra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.