Un desert delicios pot fi chiar aceste cornuri cu branza dulce! Cornurile dupa aceasta reteta se prepara foarte simplu si rapid. Cu toate acestea sunt moi, gustoase si aromate. Totodata sunt perfecte pentru a va bucura cu ceva dulce copilasii!
Cornuri cu branza dulce
Ingrediente
- Pentru aluat:
150 ml lapte caldut
50 gr zahar
3 gr drojdie uscata
1 ou
40 gr unt
320 gr faina
praf de sare
- Pentru umplutura:
250 gr branza de vaci
1 ou
3-4 linguri zahar
esenta de vanilie
- Adaugator:
1 galbenus de ou
zahar pudra
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca laptele, drojdia si 1 lingura de zahar, se lasa deoparte timp de 15 minute.
- Dupa care se adauga oul, restul zaharului, untul topit si sarea si se amesteca. Treptat se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
- Se scoate pe masa de lucru, se unge cu ulei totodata si bolul in care se va pune inapoi aluatul. Se acopera si se lasa la loc cald, la crescut, pana isi dubleaza volumul.
- Pentru umplutura se amesteca branza cu restul ingredientelor.
- Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu ajutorul unui sucitor in cercuri mari si se taie in 6 triunghiuri. Se adauga cate 1-2 lingurite de branza si se ruleaza pana se obtin cornurile.
- Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 30-40 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.