Tortul “Fetita de lapte in doua culori” este un desert celebru si foarte popular. Stiti de ce? Pentru ca este foarte delicios, fraged si apreciat. Reteta originara provine din Germania. Acest tort l-am preparat deja si il puteti accesa aici: Tort Milchmädchen, doar ca de data aceasta l-am facut in doua culori, de care am ramas la fel de multumita de rezultatul obtinut. Recomand cu mare drag sa va indulciti si voi!
Fetita de lapte in doua culori
Cuisine: GermanaIngrediente
- Blaturi albe:
2 oua
360 gr lapte condensat
6 gr praf de copt
120 gr faina
- Blaturi cafenii:
2 oua
360 gr lapte condensat
6 gr praf de copt
25 gr cacao
90 gr faina
- Crema:
500 gr smantana 25%
500 gr frisca lichida 33%
150 gr zahar
150 gr crema de branza
1 gr vanilie
Modul de preparare
- Blaturi albe :
Intr-un castron se mixeaza ouale cu laptele condensat pana se omogenizeaza. Faina cu praful de copt se cerne si se incorporeaza in compozitie, amestecand foarte bine cu ajutorul unui tel. Din compozitie se obtin 4 blaturi albe. - Blaturi cafenii :
Intr-un castron se mixeaza ouale cu laptele condensat pana se omogenizeaza. Faina cu praful de copt si cacao se cerne si se incorporeaza in compozitie, amestecand foarte bine cu ajutorul unui tel. Se obtin 4 blaturi cafenii. - Pe o bucata de hartie de copt se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm (eu l-am desenat cu ajutorul unei farfurii). Va recomand sa folositi hartie de copt calitativa, ca sa se desprinda usor blatul dupa coacere.
- Se aplica un strat de aluat si se intinde bine pe toata suprafata cercului. Foile de tort se coc foarte repede cam 5-10 minute fiecare, depinde doar de cuptor. Mi-au trebuit cate 6 minute pentru cuptorul meu la 190°C la caldura sus/jos. Cand se scot blaturile din cuptor, se inlatura imediat hartia de copt, atunci cand este inca fierbinte. Daca s-a racit, e dificil de inlaturat. Blaturile se transfera pe un gratar pentru a se raci. Dupa ce s-au racit le-am asezat unul peste altul si am pus hartie de pergament curata intre ele pentru a nu se lipi.
- Se pregateste crema :
Intr-un bol se mixeaza smantana (25%) impreuna cu zaharul cateva minute pana devine mai pufoasa. La smantana se adauga frisca lichida si se bate pana se formeaza varfuri tari. Iar la sfarsit se adauga crema de branza, mixand doar cateva minute pana se omogenizeaza totul bine. - Pe un platou se asambleaza tortul. Fiecare blat se unge cu crema, alternand intre un blat alb si unul cafeniu, si asa mai departe. Grosimea cremei trebuie sa coincida cu grosimea blaturilor. Se da la rece in frigider, de dorit peste noapte. Se decoreaza dupa dorinta. Eu l-am decorat, fiind in perioada Sarbatorilor Pascale, dupa cum puteti sa vedeti in imagini.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.