Fetita de lapte in doua culori

Fetita de lapte in doua culori

Tortul “Fetita de lapte in doua culori” este un desert celebru si foarte popular. Stiti de ce? Pentru ca este foarte delicios, fraged si apreciat. Reteta originara provine din Germania. Acest tort l-am preparat deja si il puteti accesa aici: Tort Milchmädchen, doar ca de data aceasta l-am facut in doua culori, de care am ramas la fel de multumita de rezultatul obtinut. Recomand cu mare drag sa va indulciti si voi!

Fetita de lapte in doua culori

Fetita de lapte in doua culori

Cuisine: Germana

Ingrediente

  • Blaturi albe:
  • 2 oua

  • 360 gr lapte condensat

  • 6 gr praf de copt

  • 120 gr faina

  • Blaturi cafenii:
  • 2 oua

  • 360 gr lapte condensat

  • 6 gr praf de copt

  • 25 gr cacao

  • 90 gr faina

  • Crema:
  • 500 gr smantana 25%

  • 500 gr frisca lichida 33%

  • 150 gr zahar

  • 150 gr crema de branza

  • 1 gr vanilie

Modul de preparare

  • Blaturi albe :
    Intr-un castron se mixeaza ouale cu laptele condensat pana se omogenizeaza. Faina cu praful de copt se cerne si se incorporeaza in compozitie, amestecand foarte bine cu ajutorul unui tel. Din compozitie se obtin 4 blaturi albe.
  • Blaturi cafenii :
    Intr-un castron se mixeaza ouale cu laptele condensat pana se omogenizeaza. Faina cu praful de copt si cacao se cerne si se incorporeaza in compozitie, amestecand foarte bine cu ajutorul unui tel. Se obtin 4 blaturi cafenii.
  • Pe o bucata de hartie de copt se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm (eu l-am desenat cu ajutorul unei farfurii). Va recomand sa folositi hartie de copt calitativa, ca sa se desprinda usor blatul dupa coacere.
  • Se aplica un strat de aluat si se intinde bine pe toata suprafata cercului. Foile de tort se coc foarte repede cam 5-10 minute fiecare, depinde doar de cuptor. Mi-au trebuit cate 6 minute pentru cuptorul meu la 190°C la caldura sus/jos. Cand se scot blaturile din cuptor, se inlatura imediat hartia de copt, atunci cand este inca fierbinte. Daca s-a racit, e dificil de inlaturat. Blaturile se transfera pe un gratar pentru a se raci. Dupa ce s-au racit le-am asezat unul peste altul si am pus hartie de pergament curata intre ele pentru a nu se lipi.
  • Se pregateste crema :
    Intr-un bol se mixeaza smantana (25%) impreuna cu zaharul cateva minute pana devine mai pufoasa. La smantana se adauga frisca lichida si se bate pana se formeaza varfuri tari. Iar la sfarsit se adauga crema de branza, mixand doar cateva minute pana se omogenizeaza totul bine.
  • Pe un platou se asambleaza tortul. Fiecare blat se unge cu crema, alternand intre un blat alb si unul cafeniu, si asa mai departe. Grosimea cremei trebuie sa coincida cu grosimea blaturilor. Se da la rece in frigider, de dorit peste noapte. Se decoreaza dupa dorinta. Eu l-am decorat, fiind in perioada Sarbatorilor Pascale, dupa cum puteti sa vedeti in imagini.Fetita de lapte in doua culori 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Fetita de lapte in doua culori 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Fetita de lapte in doua culori

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *