Acest foietaj cu caise si afine este o reteta usoara pentru un mic dejun dulce, un brunch sau o gustare din mers. Este o reteta incredibil de gustoasa, folosind aluat foietaj cumparat, crema de branza si fructele. Atat de usor si simplu, dar atat de apetisant si delicios!!
Foietaj cu caise si afine
Ingrediente
300 gr aluat foietaj
225 gr crema de branza
2-3 linguri zahar pudra
8-10 caise
o mana de afine
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri zahar brun
Modul de preparare
- Mai intai aluatul de foietaj se dezgheata in prealabil.
Intr-un bol se amesteca crema de branza cu zaharul pudra (cantitatea dupa gust) si esenta de vanilie. Caisele spalate se taie felii. - Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Amestecul de branza se intinde peste aluat cu o spatula, lasand marginile neatinse cam de 2 cm.
- Se aranjeaza feliile de caise, se adauga afinele printre randurile de caise si se presara cu zahar brun.
- Partile laterale ale dreptunghiului se indoaie pentru a forma o margine.
- Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-45 de minute pana cand aluatul se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor, se raceste 5-10 minute si se presara cu zahar pudra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.