Fiindca se apropie sarbatorile de iarna, aceste fursecuri „Bastonase de Craciun” vor fi minunate la masa de sarbatoare, iar copiii vor ramane incantati. Se prepara foarte usor si rapid din doar cateva ingrediente. Se obtin foarte gustoase si atractive si se topesc in gura. As dori sa mentionez ca dupa ce sunt scoase din cuptor fursecurile sunt moi iar dupa ce se racesc devin mai tari. De aceea pentru ca sa nu apara momente neplacute ar fi de dorit sa se raceasca in tava apoi se iau cu mare atentie si se aseaza pe un platou.

Fursecuri „Bastonase de Craciun”
Ingrediente
270 gr faina
170 gr unt moale
150 gr zahar
1 ou
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
un praf de sare
colorant rosu (Americolor)
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, adica faina, praful de copt si sarea. Cu ajutorul unui mixer se mixeaza cateva minute untul moale, lasat la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Se mixeaza pana devine mai moale, omogen si schimbat putin la culoare. Dupa care se adauga oul si esenta de vanilie, mixand cateva minute. La sfarsit se adauga treptat amestecul de faina pana se incorporeaza bine. Se obtine un aluat moale si putin lipicios.
- Aluatul obtinut se imparte in 2 parti egale. Peste o parte de aluat se adauga colorant rosu si se amesteca cu o spatula pana se obtine culoarea potrivita. Se invelesc cu pelicula alimentara si se dau la rece in frigider pentru timp de 1 ora. Dupa care se scot si se impart in bucati mai mici egale.
- Cu ajutorul mainilor si cu faina se formeaza niste rulouri din ambele culori. Apoi se impletesc si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt oferindu-le forma de bastonase.
- Se dau la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12-15 minute pana incep sa se rumeneasca putin. Se scot si se lasa sa se raceasca apoi se trec pe un platou.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Video
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.