Fie ca le numiti foietaje cu ciocolata sau mini croissante umplute cu ciocolata, acesta este unul dintre cele mai simple deserturi pe care le puteti face. Aluatul de foietaj cumparat este usor de lucrat, doar derulati-l si taiati-l la dimensiunea de care aveti nevoie. Un deliciu simplu si delicios!
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Foietaje cu ciocolata
Ingrediente
400 gr aluat foietaj Puff Pastry
crema de ciocolata Nutella
1 galbenus de ou
Modul de preparare
- Se scoate foietajul din congelator si se lasa sa se dezghete cel putin 15 minute inainte de a lucra cu el. Nu se lasa prea mult la dezghetat, fiindca e mult mai usor de lucrat cu aluatul putin rece.
- Se desface foaia de aluat pe o bucata de hartie de pergament. Se taie in 8 bucati egale. Se intinde 1/2-1 lingurita de Nutella la marginea fiecarui dreptunghi de aluat. Se rotesc dreptunghiurile incepand cu capatul de ciocolata. Se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt, asigurandu-va ca ati lasat un spatiu de 1 cm intre fiecare rola.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-15 minute sau pana cand se rumenesc.
- Serviti cald si bucurati-va cu placere!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.