Aceste foietaje cu crema de branza si capsuni sunt niste deserturi rapide si perfecte in sezonul capsunilor. Au un rezultat foarte delicios, aspectuos si mega gustos. E nevoie doar de cateva minute si le poti savura cu placere!
Foietaje cu crema de branza si capsuni
Ingrediente
300 gr aluat foietaj
150 gr crema de branza
zahar pudra
esenta de vanilie
lapte
1 galbenus de ou
capsuni
Modul de preparare
- Mai intai aluatul de foietaj se dezgheata in prealabil. Intr-un bol se amesteca crema de branza cu zaharul pudra (cantitatea dupa gust) si esenta de vanilie. Capsunile spalate se taie felii.
- Pe masa de lucru se intinde aluatul dezghetat si se imparte in dreptunghiuri egale. La mine s-a primit 10 dreptunghiuri, adica 10 prajituri.
- Fiecare dreptunghi se inteapa cu ajutorul unei furculite, lasand marginile neatinse.
- Dupa care se adauga cate 1-2 linguri de crema si se aranjeaza capsunile. Se pastreaza 1-2 linguri de crema pentru mai tarziu. Marginile se ung cu galbenus de ou.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 de minute, pana sunt gata rumenite. Crema ramasa se amesteca cu putin lapte, pentru a fi usor de stropit prajiturile. Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se stropesc cu crema si la dorinta cu zahar pudra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.