O friptura de iepure gustoasa si aromata. Este o reteta foarte sanatoasa fiind saraca in calorii si bogata in proteine. Datorita carnii de iepure care este o carne usor de digerat, foarte bogata in proteine, saraca in grasimi si colesterol. Rezultatul este minunat cu un gust uimitor.
Friptura de iepure
Ingrediente
jumatate de iepure
1 ceapa mare
3-4 catei de usturoi
150 ml vin alb sec
50 ml coniac (sau alta bautura tare: brandy, rom, whisky)
1 lingura miere de albini
rozmarin
frunze de dafin
piper boabe
sare
Modul de preparare
- Carnea de iepure se spala, se ingrijeste si se taie in bucati mici. Dupa care se pune intr-un vas si se da gust cu sare. Tot aici se adauga usturoiul pisat si restul ingredientelor (cu exceptia cepei) formand ca o marinada. Se amesteca bine, se acopera cu o pelicula alimentara si se da la rece in frigider pentru minim 2 ore.
- Intr-o tigaie incinsa cu ulei se caleste ceapa taiata felii, cateva minute pentru a se inmuia putin. Apoi se adauga carnea impreuna cu sosul obtinut.
- Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac cateva minute pana este carnea bine rumenita iar sosul capata consistenta dorita.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de iepure.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.