Aceste fursecuri de Pasti sunt un desert de primavara colorat, crocante la exterior si moi in interior. Aceste dulciuri simple de casa pot fi facute in cateva minute, simplu si rapid. Sunt bucuria copiilor si culoare in farfurie!
Fursecuri de Pasti
Ingrediente
200 gr unt (la temperatura camerei)
100 gr zahar
1 ou
400 gr faina
2 lingurite praf de copt
praf de sare
esenta de vanilie
amestec de ornamente pentru prajituri
Modul de preparare
- Zaharul si untul se combina si se bat cu un mixer, timp de 1 minut. Se adauga oul si vanilia, apoi se bat din nou.
- Separat, intr-un bol se amesteca faina, sarea si praful de copt. Se toarna jumatate din amestecul de faina in aluatul umed si se amesteca pana se combina. Se adauga restul de amestec de faina si se amesteca pana se combina complet, obtinand un aluat moale.
- Amestecul de ornamente se pune pe o farfurie mica. Se ia cate o lingurita din aluatul de prajituri, se formeaza o minge si se rostogoleste prin ornamente pana cand este complet acoperita.
- Bilutele de fursecuri se pun in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.
- Se coc la 180°C timp de 10-15 minute sau pana cand prajiturile par a fi crescute.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Briose/Fursecuri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.