Prajitura cu foi de napolitane este una dintre cele mai simple si gustoase prajituri. De data aceasta am preparat-o cu crema de caramel. S-a primit foarte delicioasa. Acest desert iti aduce aminte de copilarie, deci merita sa incercati si sa va bucurati!
Prajitura cu foi de napolitane
Ingrediente
8 foi napolitane
300 gr zahar
200 gr unt (la temperatura camerei)
200 gr miez de nuci
5 oua
esenta de vanilie
Modul de preparare
- Intr-un bol se bat cateva minute ouale cu 50 gr zahar si se lasa deoparte.
- Intr-o cratita, la foc mediu-mic, se pune la caramelizat restul zaharului, avand grija sa nu se arda. Cand zaharul este topit avand o culoare brun deschis, se adauga cubulete de unt, apoi ouale batute. Se amesteca energic continuu cu un tel pentru a evita gatirea oualor pana crema se ingroasa. Dupa care se ia de pe foc si se adauga nucile maruntite si esenta de vanilie.
Crema se lasa sa se racoreasca putin, dar sa nu se raceasca de tot. Crema trebuie sa fie putin calduta si usor de intins. - Pe un platou se ung foile de napolitane cu crema obtinand o prajitura. Se lasa la rece peste noapte dupa care se taie dupa dorinta.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.