Un macrou in sos de rosii la cuptor pot zice ca este o delicatete de mancare. Este o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa cu un sos de „te lingi pe degete”. Este o mancare super faina pe care v-o recomand cu incredere sa o incercati.
Macrou in sos de rosii la cuptor
Ingrediente
2 pesti Macrou
2 rosii
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 lamaie
80 ml vin alb sec
patrunjel
2-3 frunze de dafin
sare, piper
Modul de preparare
- Intr-o tigaie incinsa cu ulei se caleste ceapa si usturoiul pisat 2-3 minute. Intre timp, cu ajutorul unui robot de bucatarie se zdrobesc rosiile decojite, formand o pasta. Sosul de rosii obtinut se adauga in tigaie. Apoi se adauga vinul, frunzele de dafin, se ofera gust cu sare si piper si se lasa la fiert 10 minute.
- Intre timp se pregateste pestele. Se curata de intestine, se indeparteaza capetele, cozile si aripioarele si se spala foarte bine cu apa. Apoi se taie in bucati egale, putin se sareaza si pipereaza. Aveti grija cu sarea fiindca sosul contine la fel sare si veti obtine un rezultat neplacut.
- Sosul obtinut se transfera intr-o tava de copt din sticla. Peste sos se pozitioneaza bucatile de peste. Jumatate de lamaie se taie felii si se aseaza pe langa bucatile de peste, iar cu cealalta jumatate se stropeste pestele.
- Se da in cuptorul preincalzit la 170-180°C timp de 30 de minute, pana se rumeneste frumos.
- Cand este gata, se scoate din cuptor si se decoreaza cu patrunjel tocat marunt.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Pește.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.