Medovik de ciocolata cu crema plombir

Medovik de ciocolata cu crema plombir

Medovik de ciocolata cu crema plombir este un tort mega gustos, fin si aromat. Moale si delicios, medovik este o prajitura ruseasca cu miere. De data aceasta pe langa ingredientul principal, adica mierea, am adaugat cacao obtinand un rezultat cu gust de ciocolata uimitor. Deci, va garantez, este un tort mega gustos ce merita sa fie incercat si de voi!

Medovik de ciocolata cu crema plombir

Medovik de ciocolata cu crema plombir

Cuisine: Ruseasca

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 400-450 gr faina

  • 3 oua

  • 260 gr zahar

  • 3 linguri de miere

  • 50 gr cacao

  • 120 gr unt

  • 1,5 lingurita bicarbonat de sodiu

  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte

  • 200 gr zahar

  • 1 ou

  • 100 gr unt

  • 220 ml frisca lichida 30-33%

  • 3 linguri amidon de porumb

  • 100-150 gr zahar pudra (dupa gust)

  • visine in suc propriu

Modul de preparare

  • Pentru blat se bat ouale cu zaharul. Se adauga cacao, unt si miere. Totul se pune la baie de aburi, la foc mic, amestecand pana devine o compozitie omogena. Apoi se adauga bicarbonatul de sodiu, amestecand pana isi dubleaza volumul. Se stinge focul si se ia bolul la o parte. Treptat se adauga faina, incorporand-o pana se obtine un aluat omogen.
  • Din aluatul obtinut se fac 10-12 bilute, se aseaza pe o farfurie presarata cu faina si se acopera cu o folie alimentara, se pun la frigider pentru timp de 1 ora sa se odihneasca.
  • Se scot din frigider, se lasa la temperatura camerei, dupa care, pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde fiecare biluta cu ajutorul unui sucitor. Se ofera forma rotunda cu diam. de 20 cm. Placile se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 5-7 minute, dar depinde mult si de cuptorul propriu. In total am obtinut 10 placi.
  • Pentru crema se amesteca intr-un bol ouale cu zahar si amidon de porumb. Laptele se pune la incalzit pana la fierbere dupa care se adauga in amestecul de oua si se omogenizeaza compozitia. Se pune totul la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa crema. Crema obtinuta se trece intr-un bol, se acopera cu pelicula alimentara si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care in frigider.
  • Dupa care se adauga in crema untul moale la temperatura camerei si se amesteca totul foarte bine pana devine omogen. Se mixeaza 2-3 minute crema cu ajutorul unui mixer.
  • Separat se mixeaza frisca cu zahar pudra pana se obtine o compozitie pufoasa, dupa care treptat se impreuneaza cu crema fiarta.
  • Fiecare blat de tort se unge cu crema si se aranjeaza unul peste altul, astfel asamblandu-se tortul. La dorinta se poate adauga visine, oferindu-i un gust foarte delicios. Tortul asamblat se da la rece in frigider peste noapte.Medovik de ciocolata cu crema plombir 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Medovik de ciocolata cu crema plombir 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Medovik de ciocolata cu crema plombir

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *