Medovik de ciocolata cu crema plombir este un tort mega gustos, fin si aromat. Moale si delicios, medovik este o prajitura ruseasca cu miere. De data aceasta pe langa ingredientul principal, adica mierea, am adaugat cacao obtinand un rezultat cu gust de ciocolata uimitor. Deci, va garantez, este un tort mega gustos ce merita sa fie incercat si de voi!
Medovik de ciocolata cu crema plombir
Cuisine: RuseascaIngrediente
- Pentru blaturi:
400-450 gr faina
3 oua
260 gr zahar
3 linguri de miere
50 gr cacao
120 gr unt
1,5 lingurita bicarbonat de sodiu
- Pentru crema:
500 ml lapte
200 gr zahar
1 ou
100 gr unt
220 ml frisca lichida 30-33%
3 linguri amidon de porumb
100-150 gr zahar pudra (dupa gust)
visine in suc propriu
Modul de preparare
- Pentru blat se bat ouale cu zaharul. Se adauga cacao, unt si miere. Totul se pune la baie de aburi, la foc mic, amestecand pana devine o compozitie omogena. Apoi se adauga bicarbonatul de sodiu, amestecand pana isi dubleaza volumul. Se stinge focul si se ia bolul la o parte. Treptat se adauga faina, incorporand-o pana se obtine un aluat omogen.
- Din aluatul obtinut se fac 10-12 bilute, se aseaza pe o farfurie presarata cu faina si se acopera cu o folie alimentara, se pun la frigider pentru timp de 1 ora sa se odihneasca.
- Se scot din frigider, se lasa la temperatura camerei, dupa care, pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde fiecare biluta cu ajutorul unui sucitor. Se ofera forma rotunda cu diam. de 20 cm. Placile se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 5-7 minute, dar depinde mult si de cuptorul propriu. In total am obtinut 10 placi.
- Pentru crema se amesteca intr-un bol ouale cu zahar si amidon de porumb. Laptele se pune la incalzit pana la fierbere dupa care se adauga in amestecul de oua si se omogenizeaza compozitia. Se pune totul la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa crema. Crema obtinuta se trece intr-un bol, se acopera cu pelicula alimentara si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care in frigider.
- Dupa care se adauga in crema untul moale la temperatura camerei si se amesteca totul foarte bine pana devine omogen. Se mixeaza 2-3 minute crema cu ajutorul unui mixer.
- Separat se mixeaza frisca cu zahar pudra pana se obtine o compozitie pufoasa, dupa care treptat se impreuneaza cu crema fiarta.
- Fiecare blat de tort se unge cu crema si se aranjeaza unul peste altul, astfel asamblandu-se tortul. La dorinta se poate adauga visine, oferindu-i un gust foarte delicios. Tortul asamblat se da la rece in frigider peste noapte.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.