Acesti papanasi cu branza de vaci sunt cei mai preferati si indragiti de multa lume. Este un desert foarte rapid si delicios. Branza dulce de vaci este cea mai importanta. Ea trebuie sa fie scursa bine de zer, pentru a obtine papanasii pufosi. Nu adaugati mai multa faina decat in reteta. Daca faina este in exces, papanasii nu se vor primi gustosi si pufosi.
Papanasi cu branza de vaci
Ingrediente
500 gr branza de vaci
300 gr faina
2 oua
100 gr zahar
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
1/2 coaja de portocala
esenta de vanilie
400 ml ulei
smantana
dulceata
Modul de preparare
- Intr-un bol incapator se amesteca toate ingredientele, iar la sfarsit se adauga faina. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.
- Cu ajutorul mainilor se fac formele. Mai intai inelusele de 80 gr fiecare, apoi bilutele de 25 gr.
- Intr-o tigaie cu ulei bine incins, se prajesc papanasii rand pe rand, lasand sa se rumeneasca bine. Cand sunt prajiti se scot pe o farfurie in care se pune in prealabil un prosop de bucatarie din hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. La sfarsit se decoreaza cu smantana si dulceata.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Papanasi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.