De data aceasta va prezint o noua reteta de papanasi, si anume cu mar. Sunt la fel de pufosi si gustosi, ce pot fi serviti cu orice sos dulce doriti. Recomand sa incercati si aceasta reteta gustoasa!
Papanasi cu mar
Ingrediente
350 gr branza de vaci
1 ou
1 mar
2 linguri de zahar
esenta de vanilie
1 lingura de gris
3 linguri faina
Modul de preparare
- Intr-un bol incapator se amesteca toate ingredientele. Marul se curata de coaja, de cotor si se da prin razatoarea cu gauri mici.
- Intr-o tigaie antiaderenta cu capac, la foc mic, se dau forma papanasilor. Papanasii se modeleaza in maini unse cu ulei, astfel se obtine o forma frumoasa si puhava.
- Se lasa sa se rumeneasca intai pe o parte dupa care, cu ajutorul unei spatule se intorc si pe cealalta parte. Se procedeaza la fel pana cand se termina de facut toti papanasii.
- Cand sunt prajiti se scot pe o farfurie in care se pune in prealabil un prosop de bucatarie din hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Papanasi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.