Va prezint o reteta mai deosebita de papanasi in crema de smantana la cuptor. Ca de obicei, papanasii sunt pufosi, gustosi, dar de data aceasta copti la cuptor cu smantana. Un deliciu!!
Papanasi in crema de smantana la cuptor
Ingrediente
400 gr branza de vaci
2 oua
50 gr zahar
100 gr faina
- Pentru crema:
350 gr smantana 25%
50 gr zahar
zahar vanilat
1 ou
Modul de preparare
- Intr-un bol incapator se amesteca toate ingredientele pentru papanasi.
- Se incinge o tigaie cu ulei la foc mediu.
Papanasii se modeleaza in maini unse cu putin ulei, astfel se obtine o forma frumoasa si puhava.
Se lasa sa se rumeneasca intai pe o parte dupa care, cu ajutorul unei spatule se intorc si pe cealalta parte. Se procedeaza la fel pana cand se termina de facut toti papanasii. - Intr-un alt bol se amesteca smantana cu restul ingredientelor. Se toarna intr-o forma de copt si peste ea se aseaza papanasii.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 de minute, pana cand smantana este gata. Dupa scoatere, la dorinta se presara cu zahar pudra si se serveste cu fructe.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Papanasi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.