Fiindca suntem in ajun de Craciun, mi-am adus aminte de aceste parjoale cu vafe preferate inca din copilarie, pe care mama le gatea cam la orice sarbatoare. Mi-a venit pofta de ele si am zis sa le gatesc si eu acuma de sarbatori pentru a va inspira cu aceasta reteta simpla dar foarte gustoasa. Se primesc foarte puhave, moi si gustoase.
Parjoale cu vafe
Ingrediente
1 kg carne tocata
2 oua
4 oua (pentru prajit)
3-4 catei de usturoi
condimente pentru carne tocata
marar
sare, piper
vafe-foi pentru tartine
pesmeti macinati
Modul de preparare
- Pentru inceput se pregateste carnea. Cu ajutorul unui robot de bucatarie se tocheaza carnea, eu prefer de 2 ori, astfel devine mai puhava si moale. Peste carnea tocata se adauga doua oua, usturoiul zdrobit, sare, piper si condimentele pentru carne tocata. Se adauga marar tocat marunt si se amesteca foarte bine.
- Se ia cate 2 vafe si se unge fiecare vafa cu carne, apoi se impreuneaza.
- Se trec mai intai prin pesmeti macinati apoi prin ou batut cu putin piper. Se prajesc in tigaie cu ulei incins la foc mediu.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de porc.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.