Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Aceasta reteta simpla de piept de pui la gratar este cea mai buna pe care o vei incerca! Invelit in condimente, este atat de perfect, suculent si aromat. Vara a sosit si asta inseamna ca este timpul sa-ti pornesti gratarul! Se prepara foarte simplu si usor. Puiul gatit asortati-l cu o salata, orez, quinoa sau chiar legume la gratar.

Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui

  • 1/2 lingurita sare

  • 1/4 lingurita piper

  • 1/2 lingurita chimen

  • 1/4 lingurita praf de usturoi

  • 1 lingurita boia de ardei dulce

  • 2 linguri ulei de masline

  • 1 lingura miere de albini

  • suc proaspat de lamaie (optional, la servire)

Modul de preparare

  • Gratarul se incinge la foc mediu-mare.
  • Puiul se ingrijeste, se taie bucati potrivite.
  • Intr-un bol se combina sarea, piperul, chimenul, praful de usturoi si boiaua de ardei dulce. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca bine.
  • Compozitia de condimente se toarna peste pieptul de pui, se ung bine bucatile si se lasa 30 de minute sa se patrunda bine.
  • Dupa care se pune puiul pe gratar si se gateste 10-15 minute, folosind cleste pentru a intoarce si pe cealalta parte.Piept de pui la gratar 2
  • Odata ce puiul este gata, se scoate de pe gratar si se lasa sa se odihneasca 5 minute inainte de a fi servit. Inainte de servire, la dorinta se stoarce suc proaspat de lamaie peste pui.Piept de pui la gratar 3
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de pui.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Piept de pui la gratar

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *