Aceasta reteta simpla de piept de pui la gratar este cea mai buna pe care o vei incerca! Invelit in condimente, este atat de perfect, suculent si aromat. Vara a sosit si asta inseamna ca este timpul sa-ti pornesti gratarul! Se prepara foarte simplu si usor. Puiul gatit asortati-l cu o salata, orez, quinoa sau chiar legume la gratar.
Piept de pui la gratar
Ingrediente
1 kg piept de pui
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/2 lingurita chimen
1/4 lingurita praf de usturoi
1 lingurita boia de ardei dulce
2 linguri ulei de masline
1 lingura miere de albini
suc proaspat de lamaie (optional, la servire)
Modul de preparare
- Gratarul se incinge la foc mediu-mare.
- Puiul se ingrijeste, se taie bucati potrivite.
- Intr-un bol se combina sarea, piperul, chimenul, praful de usturoi si boiaua de ardei dulce. Se adauga uleiul si mierea si se amesteca bine.
- Compozitia de condimente se toarna peste pieptul de pui, se ung bine bucatile si se lasa 30 de minute sa se patrunda bine.
- Dupa care se pune puiul pe gratar si se gateste 10-15 minute, folosind cleste pentru a intoarce si pe cealalta parte.
- Odata ce puiul este gata, se scoate de pe gratar si se lasa sa se odihneasca 5 minute inainte de a fi servit. Inainte de servire, la dorinta se stoarce suc proaspat de lamaie peste pui.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de pui.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.