Placinte la tigaie fara drojdie foarte moi si gustoase. Va propun aceasta reteta de placinte moldovenesti care se prepara foarte usor si rapid. Umplutura o puteti folosi la alegere (sarata sau dulce). Eu am optat pentru umplutura cu visina, pe care foarte tare le ador, si pentru umplutura cu branza si verdeata. Va indemn sa le incercati!

Placinte la tigaie fara drojdie
Ingrediente
- Pentru aluat:
200 ml chefir 2,5%
1 ou
2 linguri de ulei
1 lingurita bicarbonat de sodiu
400 gr faina
sare
- Pentru umplutura:
350 gr branza de vaci
1 ou
codite de ceapa verde
marar
sare
- Pentru umplutura:
cirese
zahar
Modul de preparare
- Intr-un bol se pune chefirul, sarea, bicarbonatul de sodiu si oul. Se amesteca bine. Treptat se adauga faina pana se obtine un aluat moale, care nu se lipeste de maini.
- Aluatul se framanta formand o bila si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele impreuna.
- Dupa ce aluatul s-a odihnit, se desparte in 8 – 10 bile egale. Fiecare bila se modeleaza si se intinde cu sucitorul. Se adauga umplutura la mijloc si se lipeste aluatul, astfel sa nu iasa umplutura.
- Fiecare placinta se pune pe rand intr-o tigaie incinsa cu ulei. Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Placinte.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.