O prajitura umeda cu mere foarte delicioasa! Este atat de gustoasa incat nu va rezista mult timp sa stea in farfurie. Foarte moale, umeda si cu multe mere, aceasta prajitura este perfecta in sezonul rece de toamna. Va recomand cu mare incredere!
Prajitura umeda cu mere
Ingrediente
2 oua
50 gr zahar
25 gr unt
100 ml frisca lichida
80 gr faina
1 lingurita praf de copt
praf de sare
esenta de vanilie
400 gr mere curatate
zeama de lamaie
nuci, alune
scortisoara
Modul de preparare
- Merele spalate se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie.
- Cu ajutorul unui mixer se bat bine ouale cu zaharul si sarea. Se adauga untul topit, esenta de vanilie si frisca. In caz ca nu aveti frisca, puteti folosi smantana. La sfarsit se adauga faina cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se amesteca bine.
- Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu gris sau tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara cu scortisoara si nuci tocate marunt si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-50 de minute pana devine rumena, trecand testul scobitorii.
- Cand este gata se scoate si se lasa sa se racoreasca in tava apoi se scoate si se serveste. Este foarte moale, deaceea mare atentie la scoatere din tava.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Checuri/Prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.