Atunci cand nu ai timp sa gatesti bucate alese, prepara aceste rulouri din lavas umplut. Ele pot fi servite la micul dejun, la cina sau ca o gustare, avand o reteta usoara si rapida.
Rulouri din lavas umplut
Ingrediente
2-3 foi de lavas armenesc
- Pentru umplutura:
3 oua fierte
120 gr cascaval
50 gr maioneza
50 gr smantana
marar verde
sare, piper
- Pentru tapetare:
1 ou
30 ml lapte
praf de sare
Modul de preparare
- Cascavalul si ouale fierte se dau prin razatoare. Intr-un bol incapator se combina ingredientele pentru umplutura oferindu-le gust cu sare si piper.
- Pe masa de lucru se intinde fiecare foaie de lavas. Se imparte dupa dorinta in bucati egale. Pe fiecare bucata taiata de lavas se pune cate 1-2 linguri de umplutura si se ruleaza indoind capetele astfel incat sa nu iasa compozitia.
- Rulourile formate se trec mai intai prin ou batut, amestecat cu lapte si sare apoi se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.