Astazi am pregatit snitel de porc cu rosii si cascaval. Snitelul este considerat o mancare traditionala a moldovenilor, nelipsit de pe mesele de sarbatoare. Sunt perfecte pentru pranz, cina sau chiar masa de sarbatoare. Este o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa.

Snitel de porc cu rosii si cascaval
Ingrediente
1 muschiulet de porc
sare, piper macinat
faina
3-4 oua
rosii cherry
cascaval
Modul de preparare
- Muschiuletul se curata si se feliaza rondele groase de cca. 2 cm. Fiind o carne extrem de frageda, se bat usor feliile de muschiulet, apoi se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.
- Ouale se sparg intr-un bol si se bat bine.
- Fiecare bucata de snitel se trece intai prin faina, apoi prin oua si se prajeste, la foc mediu, intr-o tigaie incinsa cu ulei, pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
- Se scot si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare snitel se pozitioneaza cate 2 felii de rosii, iar deasupra se rade cascaval.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-15 minute pana ce se topeste cascavalul.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de porc.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.