Tarta din dovlecei super usoara si gustoasa! Continand dovlecel ras, cascaval, bacon si ceapa intr-o baza usoara de oua, aceasta reteta este versatila si facuta intr-un singur bol. De asemenea, este grozava consumata calda sau rece.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Tarta din dovlecei
Ingrediente
400 gr dovlecel ras
200 gr bacon/sunca
1 ceapa mica, taiata cubulete
150 gr cascaval ras
5 oua
1/2 cana ulei
1/2 lingurita sare (sau dupa gust)
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 ardei rosu, taiat marunt
rosii pentru decor
Modul de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se tapeteaza o tava de 26 cm x 26 cm cu hartie de copt.
- Dovleceii se spala bine si se sterg cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Se dau prin razatoare mare si se amesteca cu putina sare. Se lasa sa-si elibereze sucul timp de 10 minute. Apoi se stoarce bine cu ajutorul mainilor, ca sa fie separati de sucul lor format.
- Se pun intr-un bol incapator, se adauga ouale, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se adauga bacon, ceapa, ardei, cascaval, ulei si sare dupa gust, se omogenizeaza totul.
- Amestecul se adauga in tava de copt si se coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand devine auriu deasupra si fiert. Se poate testa introducand o scobitiare de lemn in mijloc, daca iese curata – este gata.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.