Tarta din dovlecei

Tarta din dovlecei

Tarta din dovlecei super usoara si gustoasa! Continand dovlecel ras, cascaval, bacon si ceapa intr-o baza usoara de oua, aceasta reteta este versatila si facuta intr-un singur bol. De asemenea, este grozava consumata calda sau rece.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.

Tarta din dovlecei

Tarta din dovlecei

Ingrediente

  • 400 gr dovlecel ras

  • 200 gr bacon/sunca

  • 1 ceapa mica, taiata cubulete

  • 150 gr cascaval ras

  • 5 oua

  • 1/2 cana ulei

  • 1/2 lingurita sare (sau dupa gust)

  • 200 gr faina

  • 1 lingurita praf de copt

  • 1 ardei rosu, taiat marunt

  • rosii pentru decor

Modul de preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se tapeteaza o tava de 26 cm x 26 cm cu hartie de copt.
  • Dovleceii se spala bine si se sterg cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Se dau prin razatoare mare si se amesteca cu putina sare. Se lasa sa-si elibereze sucul timp de 10 minute. Apoi se stoarce bine cu ajutorul mainilor, ca sa fie separati de sucul lor format.
  • Se pun intr-un bol incapator, se adauga ouale, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se adauga bacon, ceapa, ardei, cascaval, ulei si sare dupa gust, se omogenizeaza totul.
  • Amestecul se adauga in tava de copt si se coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand devine auriu deasupra si fiert. Se poate testa introducand o scobitiare de lemn in mijloc, daca iese curata – este gata.Tarta din dovlecei 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tarta din dovlecei

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *