Aceste tartine din dovlecei sunt niste aperitive de care va puteti indragosti. Este o reteta simpla din doar cateva ingrediente insa rezultatul iti lasa gura apa. Cu un rezultat destul de gustos si aspect apetisant cu siguranta vor fi apreciati pe masura de oaspeti si prietenii dragi.

Tartine din dovlecei
Ingrediente
2 dovlecei medii
3-4 oua
faina
4 rosii
2 lingurite smantana 25%
1 catel de usturoi
100 gr mozzarella
patrunjel verde
sare, piper
Modul de preparare
- Dovleceii taiati rondele se pun intr-un bol incapator, se presara cu sare si piper si se lasa 5-10 minute. Intre timp se bat ouale intr-un bol, faina se pune pe o farfurie.
- Rondelele de dovlecei se trec mai intai prin faina apoi prin ou batut si se prajesc intr-o tigaie incinsa cu ulei pe ambele parti, la foc mediu. Dupa care, se scot si se pun pe un platou cu un prosop de hartie (pentru a elimina surplusul de ulei). Rosiile se taie cubulete mici, smantana se amesteca cu usturoiul pisat.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aranjeaza feliile de dovlecei. Fiecare felie se unge cu putina smantana, adaugand rosiile deasupra. Se presara cu mozzarella rasa fin si se dau la cuptor timp de 5-10 minute la 180°C, pana se topeste cascavalul.
- Se decoreaza cu frunze de patrunjel si se servesc cu placere.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.