Acest tort aperitiv din dovlecei este incredibil de gustos. Se prepara foarte usor, are un aspect deosebit si un gust delicios. Daca nu ati gustat niciodata astfel de tort din legume, atunci trebuie neaparat sa-l incercati.
Tort aperitiv din dovlecei
Ingrediente
600 gr dovlecei
3 oua
100 gr faina
sare, piper
usturoi granulat
o legatura de marar
- Pentru crema:
200 gr smantana
2 catei de usturoi
o legatura de marar
cateva rosii
Modul de preparare
- Dovleceii se spala si se dau prin razatoarea mascata. Se lasa 10 minute deoparte, apoi se scurg de zeama formata, presandu-i usor in maini. Se adauga sare, piper, usturoi granulat si marar tocat marunt. Apoi tot aici se adauga ouale si faina, amestecand pana se obtine o compozitie omogena.
- Intr-o tigaie antiaderenta (in caz ca nu aveti, intr-o tigaie simpla cu putin ulei) se pun 2-3 linguri din compozitie, se niveleaza formand ca o turta. Se prajeste pana se rumeneste pe ambele parti. Pe rand se prajesc toate foile apoi se lasa sa se raceasca.
- Smantana se amesteca cu mararul tocat marunt si usturoiul pisat. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri.
- Se asambleaza tortul pe o farfurie. Pe o turta se pun 2-3 linguri de crema de smantana urmat de stratul de rosii. Se acopera cu alta turta si tot asa pana se asambleaza tortul complet, ultimul strat fiind din crema de smantana si rosii.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.